Belföld

2017.08.17. 05:54

Az autóillatosítója buktatta le a drogfutárt

A szerb drogfutár közel 27 kilogramm kábítószert rejtett el kocsijában.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy szerb állampolgárral szemben. A férfi személyautójával 2017. augusztus 15-én 10 óra 30 perckor belépésre jelentkezett Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak ellenőrzésekor azt mondta, Bécsbe utazik. A pénzügyőröknek feltűnt, hogy a gépkocsiban rendkívül erős illatosító szag van, a férfi egyedül utazik és nagyobb terjedelmű csomagot nem visz magával, ezért a járművet tételes vámvizsgálatnak vetették alá. Az autó átvizsgálásakor megállapították, hogy abba dupla fenéklemezt építettek be és az így kialakított rejtekhelyen több csomag kábítószergyanús anyagot helyeztek el.

Fotó: police.hu

A gépjármű bűnügyi szemléje alkalmával a rendőrök 29 csomagban összesen 26.970 gramm növényi törmeléket találtak, amelyet lefoglaltak. A helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint a lefoglalt anyag marihuána, amely – súlya alapján – feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 54 millió forint.

Fotó: police.hu

A nyomozók a 31 éves szerb férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértő bevonásával folytatja le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!