Az Uber megszólalt az adózásról

2016. január 24., 11:06 forrás: index.hu
komment
Az Uber közleményt rakott ki hivatalos hírcsatornájára, amiben azt állítják, "az Uber autóspartnerei eddig is megállapodásban vállalták, hogy a magyar adókövetelményeknek eleget tesznek".
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Jelezték autós partnereik felé, hogy január 31-ig töltsék fel az Uber rendszerébe vállalkozásuk adatait és adószámukat, amik alapján az Uber minden utat követően számlát állít ki a nevükben az utasok részére.

Egy független adótanácsadó céget vontak be, akik információs anyaggal és személyre szabott adótanácsokkal látják el az erre igényt tartó uberezőket - közölték.

Ezzel világossá kívánják tenni, hogy komolyan veszik a kormány felvetéseit az adózással kapcsolatban, és szerintük megoldást is kínálnak a problémára.

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az Uberért csak a mobil applikáción keresztül lehet fizetni, ezért a sofőr nyugtát nem, csak számlát adhat, viszont azt kötelező megtennie.

Korábban a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára azt mondta, amellett, hogy a NAV szúrópróbaszerűen ellenőrzi az Uber-sofőröket, a cég holland központjától megkérte a magyar sofőrök adatait. Szerinte az Uber-sofőrök úgy tudnak eleget tenni a közteher fizetésének, ha egyéni vállalkozói igazolványt váltanak ki, adószámot kapnak, és fizetik a kisvállalkozói adót. Ez utóbbi a főállású vállalkozóknál havi 50 ezer forint, amely a személyi jövedelemadó mellett a nyugdíj- és egészségbiztosítási járulékot is tartalmazza. Aki félállásban uberezik, annak csak havi 25 ezer forintot kell fizetnie, mondta.

2016. január 24., 11:06 forrás: index.hu

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...