Belföld

2015.11.23. 12:49

Baleset ért egy kisrepülőgépet Budaörsön (frissítve)

Feszállás közben visszazuhant a budaörsi reptérre egy ultrakönnyű kisrepülőgép nem sokkal hétfő dél után, a benne ülők megsérültek - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője korábban azt mondta az MTI-nek, hogy a kisgép épphogy feszállt, amikor ismeretlen okból a fűre csapódott. Utóbb kiderült, hogy a járműben két 50 év körüli férfi ült. A műszaki mentéshez a törökbálinti tűzoltókat riasztották - tette hozzá a szóvivő.

Ultrakönnyű kisrepülőgép, amely felszállás közben visszazuhant a budaörsi reptéren 2015. november 23-án. Az autogyro (rotorlapáttal működő forgószárnyas jármű) két utasát kórházba vitték. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Bajkó Erika, a KBSZ kommunikációs vezetője arról tájékoztatott, hogy egy autogyro (rotorlapáttal működő forgószárnyas jármű) elrugaszkodáskor, egy-két méter magasan az oldalára billent. Emiatt a forgósszárny a földhöz ért, és a kisrepülő orral a földnek ütközött. A benne ülők megsérültek, a járműben többféle kár keletkezett. A KBSZ szakemberei még helyszínelnek, a baleset okainak feltárására vizsgálat indult - fűzte hozzá Bajkó Erika.

Zalavári Borbála, a mentők sajtóügyeletese azt közölte, hogy az egyik férfi eltörte a bokáját, és belső sérülései is lehetnek. Társa zúzódásokat szenvedett, de mivel fájlalta a mellkasát, nála is feltételezhetőek belső sérülések. Mindkettőjüket az ügyeletes traumatológiára vitték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!