Belföld

2016.02.11. 13:33

Balog Zoltán még mindig várja a Pedagógusok Szakszervezetét a kerekasztalhoz

Balog Zoltán továbbra is várja a Pedagógusok Szakszervezetének elnökét a köznevelési kerekasztal következő ülésére, írja az MTI.

Az emberi erőforrások minisztere a csütörtökön Galló Istvánnénak írt levelében meglepőnek nevezte, hogy azelőtt hirdettek demonstrációt, hogy a tárca reagálhatott volna a PSZ, az Oktatási Vezetők Szakszervezete és a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet 25 pontjára, holott a PSZ elnöke az informális egyeztetésen ennek ellenkezőjét jelezte.

Miután a Pedagógusok Szakszervezetének 25 pontos követeléseit tartalmazó listát a január 29-ei informális megbeszélésen ismertették vele, Balog Zoltán meghívta Galló Istvánnét a kerekasztalhoz, és a felkérést a PSZ elnöke akkor el is fogadta, olvasható a levélben.

Erre utalva Balog Zoltán csalódottságának adott hangot, hogy a felkért tagok közül egyetlenként a PSZ végül elutasította a párbeszédre, egyeztetésre való meghívást, és nem vettek részt a kerekasztal alakuló ülésén. A miniszter azt is írta, nem tudja értelmezni Galló Istvánnénak a napirendre és tárgyalási anyagra vonatkozó kérését, mert arról - a 25 pontra való reakcióról - legutóbb már megegyeztek.

"Bízom benne, hogy nem csak a február 12-ei folytatólagos megbeszélésen, de a köznevelési kerekasztal következő ülésén is lesz mód az egyeztetésre" - zárta levelét Balog Zoltán.

A PSZ hétfőn jelentette be, hogy nem vesz részt a kerekasztal keddi alakuló ülésén. Galló Istvánné a döntést indokolva azt mondta: a szakszervezet a sztrájkbizottság tagjaként tárgyalási folyamatban van az Emberi Erőforrások Minisztériumával. Ennek plenáris ülése pénteken lesz, és erre kívánnak koncentrálni.

A PSZ szerint ezen az ülésen nyilatkoznia kell tárcának a korábban megfogalmazott 25 pontról, és a vállalásokat írásba kell foglalnia. Jelezte: megoldási javaslatokat várnak, minden további lépést ettől tesznek függővé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!