Belföld

2017.06.21. 14:28

Befejeződött a vádirat ismertetése a 71 migráns halálát okozó ügyben

Befejeződött a vádirat ismertetése a 71 migráns halálát okozó parndorfi és több tucatnyi másik embercsempészési ügy büntetőperének első tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken szerdán.

Az ügyész több órán át ismertette a 88 oldalas vádiratot, mely szerint a bűnszervezet 2015 februárja és augusztusa között 31 alkalommal összesen 1200 embert csempészet Nyugat-Európába.

MTI Fotó: Ujvári Sándor

A 26 vádpont közül a 25. tartalmazza a parndorfi esetet. E szerint 2015. augusztus 26-án hajnalban 71 embert zártak egy belülről nem nyitható, sötét, szellőzés nélküli hűtőkamionba, amely Kecskemétről a határra tartott. A migránsok az indulás után három órán belül, még magyar területen, gyötrelmes körülmények között megfulladtak.

Az ügyészség 11 külföldi férfit - akik közül egy szökésben van - bűnszervezetben elkövetett embercsempészettel, közülük négyet a parndorfi eset miatt különös kegyetlenséggel, több, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádol.
A büntetőper csütörtökön a vádlottak meghallgatásával folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!