Belföld

2016.02.11. 11:06

Belvíz - Készültséget rendeltek el a Tisza és a Hortobágy-Berettyó mentén

Belvízvédelmi készültséget rendelt el négy védelmi szakaszon a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) csütörtökön - közölte a szervezet igazgatója az MTI-vel.

Bara Sándor tájékoztatása szerint az igazgatóság tizenkét védelmi szakaszából a tiszai alsó, a tiszai középső és a tiszai felső belvízvédelmi szakaszon elsőfokú, míg a hamvas-sárréti belvízvédelmi szakaszon másodfokú készültség lépett életbe.

Utóbbi azt jelenti, hogy a Hortobágy-Berettyó térségében két műszakban üzemelnek a Tivizig kezelésében lévő szivattyútelepek - tette hozzá.

Kitért arra, hogy a négy védelmi szakaszon jelenleg 4800 hektárt borít belvíz, ebből 1200 hektár a vetés, 1000 hektár a szántó és 1600 hektár a rét, legelő.

Bara Sándor elmondta: a készültségben lévő 17 szivattyútelep üzemeltetésével a Tivizig szakemberei az elmúlt 24 órában több mint 600 ezer köbméter belvizet emeltek át a befogadó folyókba és csatornákba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!