Belföld

2016.02.03. 12:26

Bombarobbantással fenyegető vádlottat fogtak el a Fővárosi Törvényszéken

Bombarobbantással fenyegető vádlottat fogtak el Fővárosi Törvényszéken szerdán - közölte az MTI-vel a törvényszék. A bíróságra idézett vádlott abban bízott, hogy a telefonhívása miatt elrendelt bombariadó miatt nem jut be az épületbe és büntetőügyének tárgyalása elmarad.

A közleményben kifejtették: szerda reggel fél 8 körül a rendőrség segélyhívószámán a Fővárosi Törvényszéken élesített bombarobbantással fenyegetőzött egy férfi. A hívást a rendőrök percek alatt beazonosították és megállapították, hogy a IX. kerületi Boráros térről, egy közterületi telefonfülkéből érkezett a hívás. A IX. kerületi rendőrkapitányság a térfigyelő kamerák segítségével szinte azonnal beazonosította az elkövetőt. A hívás után a férfi elindult a Fővárosi Törvényszékre, ahová egy büntetőügyben 10 órára kitűzött másodfokú nyilvános ülésre vádlottként idézték.

A bíróság épületéig a rendőrök figyelték a férfi útját, majd a tárgyalóterem előtt várakozva elfogták. Az elkövető azonnal beismerte a fenyegetést. A rendőrök átvizsgálták és nem találtak nála semmilyen robbanóanyagot. A bíróság ezután a rendőri őrizetben lévő férfi ügyében a szerdára kitűzött nyilvános ülést megtartotta. A bíróságról a IX. kerületi rendőrkapitányságra viszik a férfit a rendőrök.

A törvényszék a közleményében megjegyezte: a bírósági épületekben nem ritka, hogy robbantással fenyegetőző telefonhívás miatt bombariadót rendelnek el, ami gyakran megnehezíti a bíróság napi munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!