Belföld

2017.02.15. 15:58

Borult, ködös idővel köszönt ránk a csütörtöki nap

A tartós sűrű köd miatt csütörtökre is a fél országra érvényes az elsőfokú figyelmeztetés.

Éjszaka a kezdetben derült területeken is köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik. Csütörtökön túlnyomóan borult, párás, néhol tartósan ködös idő várható, nagyobb eséllyel a Dunántúlon lehet szakadozottabb, vékonyabb a felhőzet. A borult tájakon szitálás, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás - közölte a met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, és -7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában +1, -3 között várható.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.02.16. csütörtök éjfélig

A sokfelé képződött köd, sűrű köd, napközben általában ritkul vagy feloszlik, ugyanakkor nagyobb eséllyel az ország középső területein tartósan ködös körzetek is maradhatnak.

Naplemente után a köd és az alacsonyszintű felhőzet ismét terjeszkedni kezd, csütörtök hajnalra a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén várható köd, többfelé sűrű köd kialakulása. Csütörtök napközben a legtöbb helyen javulnak majd a látási viszonyok, de a Dunántúlon többfelé maradhatnak ködös területek.

A ködös, borult területeken hószállingózás, ónos szitálás bárhol kialakulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!