Belföld

2016.03.22. 14:17

Brüsszeli robbantások - A rendőrséget erősíti a teljes készültségbe helyezett TEK

A rendőrséget erősíti, annak munkáját segíti a teljes készültségbe helyezett Terrorelhárítási Központ (TEK) - közölte a szervezet főigazgatója az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Hajdu János elmondta, hogy a Magyarország területére ideiglenesen kihirdetett kettes terrorfokozat miatt a TEK-esek fokozottan vannak jelen azokon a közterületeken, amelyeket a rendőrség eddig is védett, így a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a pályaudvarokon és a belvárosban. A TEK a stratégiai csomópontokat is őrzi a jövőben, így például a paksi atomerőművet - tette hozzá.

A főigazgató hangsúlyozta, hogy ezek az intézkedések addig tartanak, amíg meg nem tudják, hogy fenyegeti-e Magyarországot terrorveszély.

Hajdu János elmondta, hogy a TEK nem vizsgálja át az utasok csomagjait a repülőtéren, mert ez nem feladata, erre külön személyzet van. A TEK a repülőtérhez vezető utat blokkolja fizikailag, tűzszerészeti feladatokat lát el, valamint az utasok beszállításánál végez egy rendkívüli ellenőrzést.

Hozzátette, hogy talán még ennél is fontosabb a TEK-nek az a tevékenysége, amely nem látható: a hírszerzési és a titkosszolgálati szervek kimondottan a magyar vonatkozású információkat gyűjtik a terrorveszély lehetséges forrásairól, és soron kívül egyeztetnek ezekről a TEK-kel.

Kedd reggel robbantások történtek a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és a városközpontban, sokan meghaltak, illetve megsebesültek.

Három robbantás és sok halott Brüsszelben részletek, videók ide kattintva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!