Belföld

2016.12.07. 07:12

Csaknem 100 ezer liter lejárt almalé forgalmazását tiltotta meg a NÉBIH

Több mint 94 000 liter lejárt minőségmegőrzési idejű almalé forgalmazását tiltották meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőrei egy Hajdú-Bibar megyei gyümölcslé üzemben.

Több hetes előzetes adatgyűjtést követően tartottak ellenőrzést a NÉBIH szakemberei egy Hajdú-Bihar megyei gyümölcslé-előállító üzemben. A cég termékeit országszerte értékesítette kereskedelmi egységekbe és áruházláncba is. Az üzemben az előállító tevékenység az ellenőrzéskor szünetelt, a cég készáru raktárában és az üzemi területen azonban az ellenőrzés során – az értékesítésre váró termékekkel együtt tárolva – 94 600 liter lejárt almalevet találtak a hatóság munkatársai. A szakemberek a bemutatott gyártmánylapok alapján megállapították, hogy a vállalkozó a gyártási tevékenység kezdete óta több alkalommal is növelte termékei minőségmegőrzési idejét.

A NÉBIH azonnali hatállyal elrendelte a tételek forgalomból történő kivonását és megtiltotta azok további értékesítését.

Az eljárás folyamatban van. Az ügyben milliós bírság várható. Az érintett üzem adatai elérhetők a jogsértés listán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!