Belföld

2015.11.30. 16:33

Élettelenül talált koraszülöttet mentettek meg Cserkeszőlőn

Újraélesztettek egy élettelenül talált koraszülött kisfiút a mentőszolgálat munkatársai a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Cserkeszőlőn - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs és PR-igazgatója hétfőn az MTI-vel.

Győrfi Pál tájékoztatása szerint a mentőket hétfőre virradó éjszaka koraszüléshez riasztották a községbe, ahol a kunszentmártoni esetkocsi személyzete egy 24. terhességi hétre született, élettelen újszülöttet talált. A gyermek újraélesztését azonnal megkezdték és ez végül sikerrel járt, a kisfiú szívműködése és légzése is beindult.

Az újszülöttet a helyszínre riasztott koraszülöttmentő stabil állapotban szállította a perinatális intenzív centrumba - közölte Győrfi Pál, hozzátéve, hogy a koraszülöttek helyszíni újraélesztése speciális, ritkán előforduló mentőfeladat, amelyet az Országos Mentőszolgálat kunszentmártoni egysége magas szakmai színvonalon és sikeresen oldott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!