Belföld

2017.05.23. 12:20

Elképesztő mesesorozattal csaltak ki több millió forintot az idős férfitól

Összesen több mint hét millió forintot csalt ki egy 71 éves férfitól két győri nő.

A 27 és a 43 éves nők vízvezeték-szerelési munkálatok kapcsán ismerkedtek meg az idős nyugdíjassal. Bizalmat ébresztettek azzal, hogy egyikük 20.000 forintot kért tőle kölcsön, amit vissza is fizetett. - írja az ugyeszseg.hu.

Az idősebb vádlott a fiatalabb társa születésnapi rendezvényére 120.000 Ft-ot kért és kapott a sértettől, majd mutatott neki egy ezüst gyűrűt, amelyről elhitette, hogy több millió forintot ér, és azt Szlovákiában fogja eladni.

Másnap telefonon értesítették a sértettet, hogy Szlovákiában „elkapták” az idősebb vádlottat, ezért kérésükre további 1.400 eurót és 240.000 Ft-ot juttatott el nekik a sértett a büntetés és az ügyvédi díj megfizetésére.

A két vádlott ezek után további összegeket kért és kapott az idős sértettől. Az ürügyek változatosak voltak: előfordult, hogy Isztambulban történő aranyvásárlásra hivatkozva csaltak ki pénzt. Más alkalmakkor pedig arra hivatkoztak, hogy Lengyelországban, Svédországban, valamint Törökországban „kapták el” a hatóságok az ékszereket eladni akaró fiatalabb vádlottat és a büntetés kifizetésére, útiköltségre, illetve ékszerek kiváltására kell a pénz. Utolsó alkalommal az idősebb nő ügyvédi díjra 50.000 Ft-ot csalt ki az idős férfitől.

A vádlottak ezzel a módszerrel forintban és más valutákban összesen 7.070.813 forintnak megfelelő összeget csaltak ki a sértettől. Az egyes összegek átvételéről elismervényeket is írtak, de csak 74.000 Ft-ot fizettek vissza az idős férfinek.

Az ügyészség a szándékegységben cselekvő vádlottakat jelentős kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!