Belföld

2017.03.02. 08:55

Két afgánt akart Magyarországra juttatni az embercsempész

Két magát afgánnak valló férfit próbált Magyarországra juttatni egy szerb embercsempész, a gyanúsított - ügyészi indítványra - előzetes letartóztatásba került - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a szerb férfi ellen vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárás.

A gyanú szerint a férfi megbízójával egyeztetve vasárnap Szerbiában két migránst vett föl autójába, hogy őket Magyarországra szállítsa. Későn este érkeztek a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő oldalára, ahol a migránsok kiszálltak az autókból, a férfi pedig megmutatta nekik, miként tudnák megkerülni az ellenőrzést, hogy embercsempész társa az autópálya mellett felvegye, majd továbbszállítsa őket. Az afgán állampolgárok követték is a férfi utasításait, de határrendészek elfogták őket. A szerb sofőrt is őrizetbe vették - tudatta a csoportvezető ügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!