Belföld

2016.10.28. 12:39

Fagyos reggelekre ébredhetünk

Az elkövetkező napokban gyakran lesz felhős az ég, de azért napsütésre is számíthatunk. Emellett éjjelente akár fagyok is lehetnek, és a reggeleken is hidegre számíthatunk.

A mai napon az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint néhány órás napsütés szinte mindenhol várható az északnyugatról délkeletre vonuló, változó mennyiségű felhőzet mellett. Számottevő csapadékra sehol nem kell számítani azonban megélénkülhet a Dunántúlon az északnyugati, míg a Tiszántúlon az északkeleti szél. Estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. Nappal a legmelegebb órákban 10-14 fok várható, míg késő estére 1-7 Celsius-fok közé hűl a levegő.

Pénteken többfelé megélénkül a nyugatira, délnyugatira forduló szél. Éjjel -2 és +4 fok alatt alakul a hőmérséklet, míg a nappali legmagasabb hőmérséklet 10-15 fok körül várható.

Szombaton változóan felhős időre van kilátás, hosszabb-rövidebb napos időszakokra lehet számítani. Elsősorban északkeleten és északon előfordulhat futó zápor, többfelé megerősödik az északnyugati szél is. A hőmérséklet minimuma 3-8, míg maximuma 11-16 fok között alakul.

Vasárnap hasonlóan változóan felhős idő várható, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, ám csapadék ekkor már nem valószínű. Az északnyugati szelet többfelé élénk széllökések kísérhetik. Éjjel a leghidegebb órákban -1 és +3, míg nappal a legmelegebb órákban 10-15 fok várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!