Fegyházbüntetésre ítéltek debreceni dohánybolti rablókat

2016. január 28., 16:15 forrás: MTI
komment
Debrecen - Kilenc és fél, illetve hét év fegyházbüntetésre ítélt a Debreceni Járásbíróság csütörtökön két férfit, akik megpróbáltak kirabolni egy dohányboltot tavaly a hajdú-bihari megyeszékhelyen - közölte a Debreceni Törvényszék sajtótitkára az MTI-vel.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Veszprémyné Szajkó Márta tájékoztatása szerint az elsőrendű vádlottat egy rendbeli, felfegyverkezve, társtettesként elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt - mint különös visszaesőt - 9 év 6 hónap, a másodrendű vádlottat 7 év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték. A járásbíróság az elsőrendű vádlott esetében egy korábban jogerősen kiszabott, 8 hónap felfüggesztett szabadságvesztés utólagos végrehajtását is elrendelte.

A tényállás szerint a nehéz anyagi körülmények között élő vádlottak 2015. április 23-án este késsel és széklábbal felfegyverkezve, maszkban behatoltak egy debreceni dohányboltba, ahol megfenyegették és a földre kényszerítették az eladót, majd elkezdték a dohányárut bepakolni egy sporttáskába.

A közelben járt két rendőr, akik észrevették, hogy a vádlottak az arcukra maszkot húzva bemennek a nemzeti dohányboltba. A rendőrök utánuk mentek, és a vádlottakat ártalmatlanná téve megakadályozták a bűncselekmény befejezését.

A büntetés kiszabásakor a bíróság mindkét vádlott esetében súlyosító körülményként értékelte, hogy egyre több a rablás helyi és országos szinten is, a társtettesi elkövetést, és az elsőrendű vádlott esetében azt is, hogy különös visszaesőként, illetve felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt hajtotta végre cselekményét - ismertette a sajtótitkár.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek. A büntetőügy másodfokon a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

2016. január 28., 16:15 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...