Belföld

2016.12.18. 07:25

Felborult egy autóbusz Mezőkövesdnél - hárman meghaltak, köztük 13 éves gyerek (frissítve)

Miskolc - Az elsődleges adatok szerint hárman haltak meg abban a buszbalesetben, amely szombaton éjfél előtt történt az M3-as autópályán, a Miskolc felé vezető oldalon, a 133-as kilométerszelvénynél. A már felborult járműnek több autó is nekirohant - mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.

Janasóczki Attila közölte: a halálos baleset az autópálya Mezőkeresztes és Mezőkövesd közötti részen történt.

Hozzátette: a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy utasokat szállító busz ez idáig tisztázatlan körülmények között felborult. A baleset következtében három ember meghalt, többen pedig megsérültek. A már felborult buszba több személyautó is belerohant, 8-10 járműről van információja.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja azt írta: emeletes busz karambolozott. A tűzoltók Mezőkövesdről, Mezőcsátról, Miskolcról nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

Az MTI helyszíni információi szerint ketten súlyosan, huszonhárman pedig könnyebben sérültek meg. Az út burkolata csúszott, a szitáló köd lefagyott a hidegben.

Melegedőbusz érkezett az M3-as autópálya 133-as kilométerszelvényéhez, a balesetben résztvevőkhöz.

Két súlyos sérültnek azonnali műtétre volt szüksége az M3-as autópályán, a Miskolc felé vezető oldalon szombat éjszaka felborult busz utasai közül - mondta el az M1 aktuális hírcsatorna reggeli híradójában Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosa. A csatorna értesülései szerint ebbe a kórházba szállították a legsúlyosabb sérülteket.

A súlyos balesetben az elsődleges adatok szerint hárman haltak meg, és - mint Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője korábban az MTI-vel közölte - további 28-an megsérültek. Csiba Gábor elmondta, hogy a kórházba kilenc sérültet szállítottak. Négyen ambuláns ellátás után elhagyhatják az intézményt, öt sérültet kellett felvenni fekvőbeteg-ellátásba, és közülük kettőt azonnal meg kellett műteni.

A főigazgató hangoztatta, hogy a kórház folyamatos ügyeletben dolgozik, a műtétekhez minden szükséges szakorvos azonnal rendelkezésre állt.

Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a híradóban elmondta, hogy az autópályát még várhatóan 2-3 órán át zárva kell tartani.

Frissítve:

Vélhetően egy ütközést próbált elkerülni a debreceni Grand Tours utazási iroda buszának vezetője, amikor a busz megcsúszott és felborult - mondta el a három halálos áldozattal járó, Mezőkövesdnél szombaton  történt  balesettel kapcsolatban az iroda tulajdonosa az MTI-nek.

Az Ausztriában tartózkodó Nagy Sándor vasárnap délelőtt telefonon elmondta: hivatalos információkkal még nem rendelkezik, annyit tud, hogy az autóbuszt megelőzte egy személyautó, amely  a jobboldali sávba visszatértekor megpördült, forogni kezdett a jeges úton.

A balesetben érintett autóbusz vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett - tette hozzá.

Az utazási iroda emeletes autóbusza a bécsi karácsonyi vásárból tartott hazafelé, amikor szombaton éjfél előtt balesetet szenvedett az M3-as autópályán. Az autóbuszban 82-en utaztak - közölte Nagy Sándor.

Tájékoztatása szerint az idén hét autóbuszos járatot indítottak a bécsi karácsonyi vásárra, ezek voltak az utolsó utak, a szerencsétlenül járt busz mögött is haladt egy másik járatuk.

Amikor tudomást szereztek a történtekről, Debrecenből azonnal elindítottak egy buszt, amely másfél óra múlva érkezett a helyszínre az utasokért - mondta el a legnagyobb debreceni utazási iroda tulajdonosa az MTI-nek.

A forgalom kisebb korlátozással, de az M3-as autópálya terhelt szakaszán újra folyamatos.  A rendőrség azonban felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az aktuális időjárás és az adott útviszonyok fokozott figyelembe vételével vezessék járműveiket!

Frissítve:

Megindult a forgalom az M3-as autópálya Miskolc felé vezető oldalán is a teljes pályán vasárnap kora délután, azt követően, hogy véget ért a műszaki mentés a 133-as kilométerszelvénynél, ahol szombat éjszaka súlyos buszbaleset történt - közölte Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. A Budapest felé vezető oldalon a rendőrség már korábban feloldotta az útzárat .

Hudák Andrea, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság irodavezetője elmondta, hogy a tűzoltók befejezték a balesetet szenvedett emeletes busz műszaki mentését, a járművet daruval állították vissza kerekeire.

Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató-főorvosa az MTI-nek arról számolt be, hogy két súlyos sérültnek azonnali műtétre volt szüksége. A két műtét befejeződött, sikerültek a beavatkozások, de biztosat csak néhány nap múlva lehet mondani - hangsúlyozta, hozzátéve, jelenleg az állapotuk stabil.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében némileg javultak a közlekedési viszonyok, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint kisebb területről lokálisan jelentettek jegesedést a megyében lévő utakról, de összefüggő lefagyás nincs. Helyenként köd is van, például Edelény térségében, a hőmérséklet -3, -6 fok, téli útviszonyokra kell számítani.

Frissítve:

Az áldozatok között egy tizenhárom év körüli fiú és fiatal, húszéves lány is volt. A busz a bécsi adventi vásárról tartott hazafelé, mikor megtörtént a tragédia.

Információnk szerint a húszéves harsányi lány párjával volt a buszon. Barátja végignézte párja halálát, ő is súlyos sérüléseket szenvedett. - írja a blikk.hu.

 

12.19 - 7:51

Négyre emelkedett a halálos áldozatok száma >>

Négyre emelkedett az M3-as autópályán szombat éjjel történt buszbaleset halálos áldozatainak száma - számolt be az M1 aktuális csatorna hétfő reggel.

Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató-főorvosa az M1-nek azt mondta: két középkorú nőt életveszélyes állapotban vittek kórházukba. Mindkettejüket több órán keresztül operálták vasárnap. Állapotuk stabilizálódott, intenzív osztályon helyezték el őket. Az egyik betegnek azonban voltak más kísérő betegségei, amelyek arra utaltak, hogy nehéz időszak áll előtte. Végül ez a nő az éjszaka folyamán meghalt.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!