Belföld

2015.11.24. 12:35

Felfüggesztett börtönre ítélték Sárpilis volt polgármesterét

Tíz hónap, egy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte kedden, nem jogerősen a Szekszárdi Járásbíróság a Tolna megyei Sárpilis volt polgármesterét költségvetési csalás és hűtlen kezelés miatt.

Hegedűs János, aki 1998-tól 2010-ig volt a község független polgármestere, a bíróság szerint 2007 és 2009 között több fiktív számla kiegyenlítését hagyta jóvá olyan kulturális rendezvényekre, iskolai kirándulásokra vonatkozóan, amelyek nem történtek meg.

A másodrendű vádlott, egy gemenci vállalkozó, aki benyújtotta a számlákat a falu önkormányzatának, csalás miatt szintén tízhavi, egy évre felfüggesztett börtönbüntetést, és 280 ezer forint pénzbüntetést kapott. A perben hűtlen kezeléssel vádolt jegyzőt felmentette a bíróság.

A vállalkozó a 700 lakosú településen meg nem történt gyereknapi, karácsonyi programra, nyári táborra, gemenci kirándulásra hivatkozva számlázott 40-50 ezer forint körüli összegeket, amiről a polgármester is tudott. Az ítélet szerint a vállalkozónak 286 ezer forintot kell fizetnie a sértett sárpilisi önkormányzat részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!