Belföld

2016.02.16. 08:06

Felfüggesztett szabadságvesztést kapott egy rendőrökre támadó férfi

Rendőrökre támadt, ezért jogerősen másfél év, két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt egy férfit a Nagyatádi Járásbíróság - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A Horváth Szilárd főügyész által jegyzett közlemény szerint a háromfai elkövető tavaly november 29-én erősen ittas állapotban kizárta élettársát az otthonukból, a nő pedig rendőri segítséget kért, mert ebben a helyzetben nem látta biztosítottnak a házban maradt kiskorú gyermekeik felügyeletét.

Az agresszíven viselkedő férfi a helyszínre érkező és vele szemben intézkedő rendőröket szidalmazta, egyiküket combon rúgta, ököllel nyakon ütötte. Az egyik rendőrt még azután is megrúgta, hogy megbilincselték.

Az elkövetőt a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

A vádlott beismerő vallomást tett, megbánást tanúsított, a rendőröktől bocsánatot kért, a bíróság a felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása mellett elrendelte pártfogói felügyeletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!