Belföld

2016.07.22. 14:58

Feltehetően világháborús bombát találtak a ferihegyi repülőtér közelében (frissítve)

Építkezés közben feltehetően világháborús bombát találtak a budapesti Liszt Ferenc-repülőtér 2-es termináljának taxiparkolójában, az érintett területet lezárják, de ez a reptér forgalmát nem érinti.

Bátyi Edina, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje péntek délután az MTI-nek elmondta: a parkoló bővítése közben került elő a robbanótest.

A parkolót száz méter sugarú körben lezárják, amíg azonosítják a lövedéket. A lezárás érinti Magyar Posta nemzetközi postakicserélő központját, nem érinti viszont a repülőtér forgalmát - tette hozzá.

Frissítés:

Bátyi Edina elmondta: a megsemmisítés idejére lezárják továbbá a 2-es terminálhoz bevezető utat, a 4-es főút ezt érintő szakaszát, a Magyar Posta nemzetközi postakicserélő központját és egy irodaépületet is.

Ismertetése szerint egy úgynevezett SC 50-es német bomba került elő magyar gyújtószerkezettel a 2-es terminál taxiparkolójában. A robbanótestet nem a parkolóban, hanem annak közelében semmisítik meg.

Bátyi Edina korábban közölte, hogy a bombát a parkoló bővítése közben találták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!