Belföld

2017.01.16. 12:31

Fémcsővel ütötte a közterület-felügyelőket a vietnami sofőr - a társát még mindig keresik

Az egyik elkövetőt a helyszínen elfogták, társát még keresik a rendőrök.

A közterület-felügyelők 2017. január 15-én 12 óra 20 perc körül a Budapest VIII., Golgota téren megállítottak egy tehergépkocsit, mert a vezetője a kötelező haladási irányt nem tartotta be. A helyszíni bírság kiszabása során a vietnámi sofőr elfutott és rövid időn belül visszatért a főnökével. Amikor meglátták, hogy időközben kerékbilincset szereltek fel az autóra, szóváltás alakult ki közöttük és a közterület-felügyelők között és dulakodni kezdtek. A vita közben odaérkezett egy harmadik - ez idáig ismeretlen - társuk, aki a kezében lévő fémcsővel megfenyegette a közterület-felügyelőket. Ezután a csövet a földre dobta és kétszer megütötte az egyik közterület-felügyelőt, majd elmenekült a helyszínről. Ekkor az egyik vietnámi férfi felvette a fémcsövet és ráütött vele a másik közterület-felügyelő kézfejére, aki ennek következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

A kiérkező járőrök megakadályozták a további dulakodást és a helyszínen elfogták a verekedő vietnámi férfit, akit előállítása után gyanúsítottként hallgattak ki.

Vele szemben – őrizetbe vétele mellett – a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága hivatalos személy elleni erőszak bűntett miatt indított nyomozást. A rendőrség előterjesztést tesz előzetes letartóztatásának indítványozására, míg ez idáig ismeretlen, a dulakodás során elmenekült társát továbbra is keresik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!