Belföld

2015.07.07. 08:03

Folytatódik az országos szúnyogirtás

Ezen a héten Budapesten is megkezdődik a szúnyogirtás az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) irányításával a központi szúnyoggyérítési program keretében - közölte az OKF kedden a honlapján.

A tájékoztatás szerint a program harmadik hetében Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar és Vas megyében, Győr, Komárom, Mosonmagyaróvár, Szekszárd és Szolnok térségében, a Dunakanyarban, a Csepel-szigeten, a Dráva mentén és a főváros egyes részein végeznek szúnyogirtást földi, illetve légi kémiai eljárással.

A terv kivitelezése az időjárás függvényében változhat - tették hozzá.

Folyamatosan zajlik a központi szúnyoggyérítési programba időközben bejelentkező települések kérelmeinek elbírálása. Az igény indokoltságát minden esetben szakértők vizsgálják meg, ezt követően történik meg a szükséges engedélyek beszerzése, a többi között az Országos Tisztifőorvosi Hivataltól.

Továbbá az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést, illetve a kiemelt turisztikai helyszínek a Magyar Turizmus Zrt. támogatását is kérhetik ehhez - közölte az OKF.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!