Belföld

2017.05.23. 06:52

Kövekkel dobáltak meg egy magyar diákokat szállító buszt Franciaországban

Betondarabokkal és kövekkel dobáltak meg egy magyar diákokat szállító kisbuszt a franciaországi Calais-nál – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A kisbusz a kecskeméti Kandó Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskola magyar diákjait és tanárait szállította, akik egy szakmai versenyre tartottak Londonba.

A jármű vezetője azt a tájékoztatást adta, hogy az autópályáról letérve a calais-i kompkikötő felé tartottak, amikor – az út közepére állított betonakadály kikerülésekor – 8-10 sötét bőrű férfi rohant a jármű felé, majd megdobálta azt. A kocsi hátsó üvege betört, de senki nem sérült meg, a kompra felhajtáskor az esetet jelezték a határőröknek - írja az mno.hu.

Mészáros Károly csapatvezető oktató az állami televízió híradójában elmondta: a Nagy-Britanniába tartó komp kikötőjébe tartottak éppen az autóúton, amikor azt vették észre, hogy betonoszlopokból és -törmelékből valakik torlaszt építettek az úton. Az út mellett „fekete emberkék” ugrottak elő, és vélhetőleg meg akarták őket állítani. „Átmentünk a törmeléken és utána már csak azt hallottuk, hogy durrog a kocsinak az oldala” és az autónak a baloldalát és a jobb hátsó üvegét betondarabokkal egyszerűen betörték – mondta.

A magyar nagykövetség az eset miatt segítséget ajánlott a kisbusz utasainak. Az esetleges feljelentésről pedig a tanárok és az iskolaigazgató fog dönteni. A csapat egyébként a történtek után úgy tervezi, hazafelé már egy másik útvonalon jön.

A Híradóban elhangzott: kamionosok egyre gyakrabban beszélnek arról, hogy ha tehetik, elkerülik a kikötővárost, mert a dzsungelnek hívott sátortábort ugyan megszüntették Calais-nál, az onnan kitelepített bevándorlók azonban a környéken maradtak, és mindent megpróbálnak, hogy átjussanak a csatornaalagúton az Egyesült Királyságba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!