Belföld

2016.02.12. 12:32

G. Fodor Gábor nem kíván megjelenni az ELTE etikai bizottsága előtt

G. Fodor Gábor, a 888.hu főszerkesztője nem kíván megjelenni az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) etikai bizottsága előtt, mert úgy véli, az egyetem ezzel kapcsolatban kiadott közleménye "magában foglalja az ítéletet is".

A pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében G. Fodor Gábor - aki a kommünikét egyetemi docensként írta alá - arra reagált, hogy az ELTE honlapján január 27-én közölte: az egyetem rektora etikai eljárást kezdeményez vele szemben az általa főszerkesztőként jegyzett portálon megjelentek miatt.

Az egyetem akkori közlése szerint az ELTE Politikatudományi Intézetében korábban oktatóként dolgozó, a 2015/2016-os tanévben fizetés nélküli szabadságon lévő G. Fodor Gábor által főszerkesztett 888.hu internetes portálon megjelent "szexista, rasszista, mások személyiségi jogait, emberi méltóságát sértő" tartalmak teljes mértékben összeegyeztethetetlenek az egyetem által vallott értékekkel.

G. Fodor Gábor pénteki közleményében azt írta: az etikai eljárás megindítását kezdeményező közlemény "magában foglalja az ítéletet is". Hozzátette: tekintettel arra, hogy az etikai eljárást maga az ELTE rektora kezdeményezte, aki "egyértelművé tette" az üggyel kapcsolatos álláspontját a közleményben, meggyőződése, hogy "nem várható el" az etikai bizottság tagjaitól "az ügy elfogulatlan, érdektelen megítélése és elbírálása", ami - folytatta - az etikai kódexben meghatározott összeférhetetlenségi követelménybe ütközik.

Közölte: tájékoztatja a bizottság elnökét, hogy nem kíván személyesen megjelenni a bizottság előtt.

A 888.hu portálon január 23-án jelent meg egy támadó hangvételű, a családtagok fényképével illusztrált cikk Tóbiás József MSZP-elnökről, feleségéről és kiskorú lányáról.

G. Fodor Gábor később elnézést kért a 888.hu-n megjelent cikk miatt. A honlapon január 28-án megjelent bejegyzésben az áll: eljött a bocsánatkérés ideje. "Hibát követtem el, mert megengedtem, hogy a politikai viták hevében megsértsünk egy embert és a családját. Túlmentünk egy határon. Ezért elnézést kérek" - írta. Hozzátette: "Tanultam belőle. Nem fogom engedni, hogy még egyszer ilyen előfordulhasson."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!