Belföld

2016.03.09. 20:44

Halálos vasúti baleset történt Pilisen

Gyorsvonat és személyautó karambolozott a Pest megyei Pilisen egy vasúti átjáróban szerdán délután. A vonat maga alá gyűrte az autót, amelynek sofőrje a baleset következtében a helyszínen meghalt - tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Csámpai Attila elmondta, hogy az autóban csak a vezető utazott, a monori tűzoltók emelik ki a roncsok közül. A szóvivő hozzátette: a forgalom egy vágányon halad. A gyorsvonaton 280-an utaztak, közülük senki sem sérült meg, az utasokat mentesítő járat viszi majd tovább.

Tűzoltók a Pest megyei Pilisen, ahol gyorsvonat és személygépkocsi karambolozott egy vasúti átjáróban 2016. március 9-én. Az autó vezetője életét vesztette. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A Mávinform az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a baleset egy fénysorompóval felszerelt útátjáróban történt, s az eset idején a fénysorompó jól működött.

A helyszínelés idejére Pilis és Monor állomás között az egyik vágányt lezárták, a másik vágányon lassabban közlekednek a vonatok. Az eset miatt a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon utazóknak egyes vonatoknál 20-30 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk - írta a Mávinform.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!