Belföld

2015.11.27. 07:21

Hamis gyerekjátékok karácsonyra

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei közúti ellenőrzéskor egy szlovák rendszámú tehergépkocsiban 7 millió forint értékű hamis játékra bukkantak, melyeket lefoglaltak és eljárást indítottak.

A NAV pénzügyőrei Vámosszabadi térségében a 14-es főúton közúti ellenőrzést végeztek, amikor megállítottak egy magyarországi gazdálkodóhoz tartó teherautót, amely az EU más tagországában vámkezelt távol-keleti árucikkeket szállított. A jármű átvizsgálásakor kiderült, hogy a szállítmányból 480 távirányítós és 40 elektromos játékautó úgynevezett formatervezési minta-oltalom alatt áll. A gyermekjátékok előzetes szakértői vélemény alapján a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok, azokat vélhetően a karácsonyi árukészletek feltöltésére szánták.

A pénzügyőrök a hétmillió forint értékű hamis terméket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Az idei évben végzett ellenőrzések folyamán Győr-Moson-Sopron megyében a NAV összesen 46 esetben 78 millió forint értékű hamis árut foglalt le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!