Belföld

2015.09.03. 07:01

Hamisított mosógélt foglaltak le a pénzügyőrök

Igazolatlan eredetű, hamisított folyékony mosószert találtak Alsónémedi térségében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy teherautóban - közölte a NAV az MTI-vel csütörtökön.

A pénzügyőrök ekáer-ellenőrzés keretében néztek át az 5-ös számú főúton egy magyar rendszámú pótkocsis tehergépjárművet, amely a fuvarlevele alapján 22 ezer kilogramm mosógélt szállított Barcelonába.

A vizsgálat közben a pénzügyőröknek feltűnt, hogy a 4,55 literes kiszerelésű flakonokba eltérő mennyiségű mosószert töltöttek, ezen kívül a flakonok tetejének kidolgozása szemmel láthatóan gyenge minőségű fröccsöntési technológiával készült. Az előzetes szakértői vélemény alapján kiderült, hogy a mosószerek hamisítványok.

A NAV tájékoztatása szerint a tételes vizsgálat azt is megállapította, hogy a fuvarokmányhoz képest 2 raklappal kevesebb mosószert rakodtak a pótkocsira, továbbá a szállítmányra ekáer-számot sem kértek előzetesen.

A pénzügyőrök az összesen 4608 flakon hamisított folyékony mosószert lefoglalták és ismeretlen tettes ellen iparjogvédelmi jogok megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek. A bűncselekmény elkövetésével okozott vagyoni hátrány mértéke megközelíti a 17 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!