Belföld

2016.05.05. 08:47

Háromszáz millió forintos pénzmosás ügyében nyomoznak a rendőrök

Majdnem háromszáz millió forintos pénzmosás ügyében indítottak eljárást a nyomozók - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon csütörtökön.

Azt írták, hogy két nőt és négy férfit hallgattak ki az esettel összefüggésben.

A gyanúsítottak tavaly júliusban és augusztusban többször vettek át olyan cégeket, amelyek bűncselekmények elkövetéséből származó pénzeket fogadtak külföldről. A cégek bankszámlái felett teljes körűen rendelkeztek, valamint további számlákat nyitottak az átutalások lebonyolítása céljából.

Két hónap alatt számláikra csaknem háromszáz millió forint érkezett, amelyből több mint kétszázötven milliót jutalékért cserében felvettek azért, hogy a csalást eltitkolják.

A gyanú szerint az elkövetők tudtak róla, hogy milyen forrásból származik a pénz.

A nyomozók kedd reggel egy időben végeztek házkutatást hét budapesti, valamint öt vidéki helyszínen. Az ingatlanokban a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható iratokat, pendrive-okat, táblagépeket, valamint számítógépeket találtak és foglaltak le.

A hat gyanúsított egyikét őrizetbe vették a rendőrök, és kezdeményezték előzetes letartóztatását - olvasható a közleményben.

Címkék#pénzmosás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!