Hat településen választanak polgármestert vasárnap

2016. február 04., 07:55 forrás: MTI
komment
Hat településen választanak polgármestert vasárnap; az érintett községek között háromban képviselő-választást is tartanak. Az időközi önkormányzati választásokat a polgármester halála, szavazategyenlőség vagy önfeloszlatás miatt írták ki.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Győr-Moson-Sopron megyei Barbacson  polgármestert és négytagú képviselő-testületet választanak, miután a testület tavaly novemberben feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért ketten indulnak: Giczi András jelenlegi polgármester és Abdai Zsolt, mindketten függetlenként.

A Pest megyei Kóspallagon ugyancsak önfeloszlatás miatt tartanak polgármester- és képviselő-testületi választást. A településvezetői tisztséget három jelölt szeretné elnyerni: a jelenlegi polgármester, Klein Tibor, valamint Bali Ferencné (Magyar Munkáspárt) és Miklós István (független).

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szabolcsbákán is önfeloszlatás miatt kell polgármestert és hattagú képviselő-testületet választani. A polgármesteri tisztségért ismét induló Somogyi László (független) korábbi településvezető kihívója Takács László (független) alpolgármester, illetve Tóth Péter Pál, a Magyar Munkáspárt jelöltje.

A Somogy megyei Böhönyén azért tartanak polgármester-választást, mert a tavaly októberi időközi választáson szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végzett jelöltek között. Most a polgármesteri posztért Zsoldos Márta Piroska és Szijártó Henrik Gyula indul, mindketten függetlenként.

A Heves megyei Ostoroson polgármestert választanak, miután a településvezető elhunyt. A szavazók hat jelölt közül választhatják meg a leendő polgármestert: Róka Sándor (független), Böjt László (független) jelenlegi alpolgármester, Tietze Nándor (Jobbik), Németh Zoltán (Magyar Munkáspárt), Balizs Károly Vidor (független), Böjt Attila (független) indul a posztért.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pusztafalu településen is a korábbi községvezető halála miatt tartanak polgármestert választást vasárnap. A tisztségért három független jelölt indul: Mester Dénes, Takács Viktor és Gergely József.

A Nógrád megyei Bercelen roma települési önkormányzati választást tartottak volna, ám ez jelölt hiányában elmarad, így ott legközelebb csak 2019-ben lehet roma kisebbségi önkormányzatot alakítani.

2016. február 04., 07:55 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...