Belföld

2016.05.02. 14:38

Határzár tiltott átlépése miatt harminc ítéletet hoztak Szegeden a múlt héten

Szeged - Harminc ítéletet hozott határzár tiltott átlépésének bűntette ügyében a Szegedi Járásbíróság az előző héten - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte: a bíróság öt vádlottat egy évre, huszonötöt két évre kiutasított Magyarország területéről.

A vádlottak - akik többsége afgán vagy pakisztáni állampolgárságúnak vallotta magát - a mások által korábban megrongált határzáron keresztül vagy a kerítés alatt, illetve felett átbújva léptek illegálisan magyar területre.

A bíróság ítéleteit a vádlottak és védőik tudomásul vették, így jogerőre emelkedtek. A terheltek nem kérték az írásba foglalt ítélet anyanyelvükre fordítását.

A szóvivő kitért arra, hogy a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra a héten 92 menekültügyi kérelmet érintő beadvány érkezett, a folyamatban lévő ügyek közül 44 eljárás hatályon kívül helyezéssel, 2 elutasítással, 3 pedig megszüntetéssel fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!