Hátrál a MÁV: növelik az ajánlatot

2016. február 11., 15:16 forrás: napi.hu
komment
Folytatódott a kollektív munkaügyi vita a vasúttársaságnál az alapbéremelés mértékéről.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A vállalat munkáltatói a tulajdonossal egyeztetve, de saját hatáskörben, a rendelkezésre álló források terhére átlagosan 3 százalékos alapbérfejlesztést kínáltak a munkavállalóknak. A vasúttársaság a differenciálás kialakításához várja a munkavállalói oldal javaslatait.

A vasúttársaság nem tudja teljesíteni a szakszervezetek követelését, de arra törekszik, hogy ajánlata a lehető legnagyobb mértékben igazodjon az érdekképviseletek elvárásaihoz. Új javaslata így már csak egy elemből áll, átlagosan 3 százalékos alapbérfejlesztést kínál a munkavállalóknak. Ezzel párhuzamosan felkéri a szakszervezeteket, hogy közösen alakítsák ki álláspontjukat a különböző munkavállalói csoportok közötti differenciálásról - adta hírül a vasúttársaság.

Február 8-án a MÁV-csoport vezetése 2,2 százalékos alapbér-emelést, az alapbér további 0,5 százalékát (így már összesen 2,5 százalékát) kitevő önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj kiegészítést, továbbá két alkalommal 25-25 ezer forint egyszeri kifizetést ajánlott a nem vezetői munkakörben foglalkoztatottak részére a munkabéke fenntartása érdekében. Ezt a javaslatot a szakszervezetek nem fogadták el, követelésük többek között arra irányult, hogy az egyszeri kifizetések is alapbéresítésre kerüljenek.

A MÁV-csoport vezetősége saját hatáskörben, a tulajdonossal egyeztetett módon, az üzleti tervek átvizsgálását követően, felelősen ezt az ajánlatot tudja tenni a munkabéke fenntartása érdekében, anélkül, hogy létszámleépítés elrendelésével további forrást kellene előteremteni. A munkáltató elsődleges célja továbbra is a munkahelyek megőrzése, a foglalkoztatás biztonságának garantálása.

2016. február 11., 15:16 forrás: napi.hu

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...