Belföld

2015.09.03. 09:15

Hazahozták az 1998-as domaszéki emberölés gyanúsítottját

Hazahozták Németországból az 1998-as domaszéki emberölés gyanúsítottját, a férfit több mint 16 esztendővel a bűncselekmény után, Németországban fogták el - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szenti Szabolcs emlékeztetett rá, a nyomozók egy szegedi taxisofőr meggyilkolása után 16 és fél évvel jutottak olyan adatok birtokába, amelyek alapján európai elfogatóparancs kibocsátását kezdeményezhették a feltételezett elkövetővel, a 39 éves balatonmáriafürdői T. Rolanddal szemben. A férfit a német hatóság 2015. április 23-án elfogták. A gyanúsítottat 2015. szeptember 1-jén adták át a német rendőrök Magyarországnak.

A magyar rendőrök emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki beismerő vallomást tett. A férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

Egy 39 éves szegedi taxis 1998. szeptember 15-én éjszaka a Szegedi Rádiótaxi diszpécserének utasítására vett fel utasokat. Járművét másnap kora reggel találták meg a Tolna megyei Bonyhád és Cikó településeket összekötő úttól mintegy kétszáz méterre, a Határ patak partján elhagyottan.

A férfit eltűntként keresték, a nyomravezetőnek 100 ezer forintot ajánlottak föl. A rendőrség az ügyben - a beszerzett adatok, információk, valamint a gépkocsiban rögzített nyomok alapján - október 5-én rendelt el nyomozást emberölés alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Az áldozat holttestét október 9-én találták meg a Csongrád megyei Domaszék határában, az 55-ös úttól egy kilométerre, egy kukoricásban mezőgazdasági munkát végzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!