Belföld

2016.12.15. 14:18

Hétvégén jön az igazi hideg

A hétvégén még hidegebb lehet, helyenként akár mínusz 13 Celius-fokig is hűlhet a levegő, ugyanakkor napsütéses, száraz időre lehet számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken hajnalra a szélcsendes Észak- és Nyugat-Dunántúlon, a főváros térségében, valamint a nógrádi völgyekben foltokban zúzmarás köd képződik, amely délelőtt mindenütt feloszlik, és általában derült, száraz, napos idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakul, de az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben és a Tiszántúl vékony, hóborította területein akár mínusz 13 fok is lehet. Napközben 0-5 fokig melegszik majd a levegő.

Néhol szombaton és vasárnap hajnalban is képződhetnek zúzmarás ködfoltok, de napközben ismét túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mindkét nap általában mínusz 10 és mínusz 4 fok között alakulnak az értékek, de a fagyzugos, illetve a hóval fedett helyeken mínusz 13 fok is lehet. A maximumhőmérséklet mindkét nap mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!