Belföld

2015.07.03. 13:55

Hőség - A meteorológiai szolgálat három megyére adott ki figyelmeztetést

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra három dunántúli megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: szombaton a napi középhőmérséklet egyre több helyen 25 Celsius-fok közelében alakul.

Szombaton általában kevés lesz a felhő, túlnyomóan napos, száraz idő várható, mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 13-20 fok között alakul, de északkeleten néhol hűvösebb lesz. A legmagasabb hőmérséklet 30-33 fok között valószínű. Az előrejelzések szerint a következő napokban tovább fokozódik a hőség.

A meteorológiai szolgálat szombatra Győr-Moson-Sopron, Somogy és Veszprém megyére másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adott ki.

Nagyon erős lesz az UV-B sugárzás is, a maximuma akár a 7,7-es értéket is elérheti. Ez azt jelenti, hogy a napon akár 15-20 perc alatt is le lehet égni.

A tartós kánikula miatt az országos tiszti főorvos szombattól szerda éjfélig az általa elrendelhető legmagasabb fokozatú, hőségriadót rendelte el. Ez akkor lép életbe, ha várhatóan legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.

A tisztiorvosi hivatal és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kéri, hogy az elkövetkező napokban mindenki különösen ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre. A katasztrófavédelmi igazgatóságok weboldalán elérhető az olyan légkondicionált helyiségek listája, amelyeket - nyitva tartásuk függvényében - bárki igénybe vehet.

Megyei előrejelzések

Zalaegerszeg és Zala megye településeinek részletes időjárása

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

Veszprém megye településeinek részletes időjárása

Székesfehérvár és Fejér megye részletes időjárása

Dunaújváros és környéke időjárása

Címkék#hőség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!