Belföld

2015.09.04. 09:12

Huligánok randalíroztak Budapesten - Tizennyolc ember ellen indult eljárás

Tizennyolc emberrel szemben indult eljárás a péntekre virradóra Budapest belvárosában történt randalírozás miatt; 16 ember ellen garázdaság, kettő ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője péntek délelőtt a rendőrség sajtótájékoztatóján.

Lakatos Péter/MTI

Csiszér-Kovács Viktória elmondta: éjfél után egy 100-120 tagú csoport kezdett randalírozni, a Dob utca felől az Erzsébet tér irányába haladtak. Közben több rendőrautót is megrongáltak, egy rendőr könnyebben megsérült - közölte a szóvivő.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon külön nyomozócsoport alakult az ügy kivizsgálására, felvételeket elemeznek a további gyanúsítottak beazonosítása érdekében.

Csiszér-Kovács Viktória tájékoztatása szerint a két, hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítható férfi ügyében feljelentést tettek az ügyészségen.

Újságírói kérdésre hangsúlyozta azt is: a rendőrség a szükséges erőkkel, eszközökkel biztosítja a magyar-román futballmérkőzést annak érdekében, hogy megakadályozza a jogellenes cselekedetek elkövetését. Emellett mind a fővárosban, mind országhatáron belül a szurkolók érkezési útvonalát érintően fokozott ellenőrzéseket tartanak.

Az MTI korábban arról számolt be, hogy a csoport tagjai hanggránátokkal zajt okoztak, közülük többen a kiérkező rendőri egységek irányába utcai szemetes edényeket, székeket, italos üvegeket dobáltak. A hírügynökség helyszínre érkezett tudósítója azt jelentette, hogy több jármű szélvédőjét betörték, kereküket kiszúrták. A huligánok a közelben lévő szórakozóhelyekről elhozott székekkel tettek kárt a rendőrautókban.

A környéket sokáig lezárta a rendőrség.

Korábban több médium is arról írt, hogy a péntek esti magyar-román Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzésre "hangoló" magyar ultrák nekiestek a meccsre érkezett vendégszurkolóknak. Ezzel kapcsolatban Csiszér-Kovács Viktória azt közölte: nincs arra vonatkozó adat, hogy a két ellentétes tábor esett volna egymásnak, a gyanúsítottak magyar állampolgárok.

Az MTI hajnalban úgy értesült, hogy nemcsak a Belvárosban, hanem a Városligetben is volt rendbontás. Ezzel összefüggésben a rendőrség azt közölte: ott rendbontás nem történt, csak gyülekeztek a csoport tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!