Belföld

2015.04.24. 13:56

Hunvald-ügy – Fidesz: az ítélet minden idők legkorruptabb kormányzásának újabb bizonyítéka

Budapest - Minden idők legkorruptabb kormányzásának újabb bizonyítékaként értékelte a Fidesz, hogy jogerősen két és fél év börtönbüntetéssel sújtotta pénteken a Szegedi Ítélőtábla Hunvald Györgyöt, a főváros VII. kerületének korábbi szocialista polgármesterét.

A Hunvald György korábbi terézvárosi polgármester ellen hűtlen kezelés miatt indult ügy másodfokú tárgyalása a Szegedi Ítélőtáblán 2015. április 24-én. Hunvaldra jogerősen két és fél év börtönbüntetést szabott ki a táblabíróság, de nem kell börtönbe vonulnia, mert a büntetést előzetes letartóztatásban kitöltötte. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A kormánypárt sajtóirodája az MTI-hez eljuttatott közleményében szimbólumként hivatkozott Hunvald Györgyre, aki mögé a szocialisták még nemrég is felsorakoztak és újbóli jelölésében gondolkoztak.

A baloldalon még ma is ugyanazok ülnek, akik minden idők legkorruptabb kormányzását hajtották végre: szétlopták és elherdálták a nemzeti vagyont, külföldiek kezére játszották át az ország energiastratégiai vagyonelemeit és közműcégeit, szabálytalanul költötték el a hazánkba érkező uniós források 76 százalékát, és hagyták, hogy a bankok és a csaló brókerek magyar családok százezreit tegyék tönkre - sorolta a Fidesz.

Hunvald Györgyöt az önkormányzat nevében kötött valótlan tartalmú szaktanácsadói szerződések miatt sújtotta börtönbüntetéssel a táblabíróság, amely hűtlen kezelés bűntettében és magánokirat-hamisítás vétségében mondta ki bűnösnek a politikust.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!