Belföld

2015.07.28. 13:03

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

Az Északnyugat-Európa felett örvénylő több középpontú ciklonrendszer a kontinens nagy részéről kiszorította a hőséget, már csak a mediterrán országokban és a Fekete-tengertől északra emelkedik nagy területen 30 fok fölé a hőmérséklet, igaz, Görögországban 35-38 fokot is mérnek. Hozzávetőleg a Pireneusok-Alpok-Fekete-tenger vonaltól északra jellemzően sok a felhő, és többfelé fordul elő eső, zápor. Közép- és Nyugat-Európában 20-25, a Skandináv-félszigeten 15-20 fokig melegszik fel napközben a levegő. A Kárpát-medence térségébe érkező nedves levegő miatt folytatódik a felhős, többfelé csapadékos idő, szerdán egy hidegfront hatására nagy hőmérséklet-különbség alakul ki az északnyugati és délkeleti területek között.

Várható időjárás az ország területén szerda estig

Kedden napközben az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég, napos időszakok eleinte főleg északkeleten, a nap második felében délen lehetnek. A Dunántúlon elszórtan, keletebbre néhol valószínű kisebb eső, zápor. Éjjel az ország északi, északnyugati felén folytatódik a többnyire erősen felhős idő, délen kevesebb felhő ígérkezik. Az éjszaka második felében a Dunántúlon egyre nagyobb területen alakulhat ki csapadék. Szerdán napközben délen legalább néhány órára kisüt a nap, északabbra ugyanakkor marad a sok felhő, és többfelé kell esőre, záporra számítani. Kedden az északkeleti megyékben a nyugati szelet erős lökések kísérhetik, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, holnapra a szél északira fordul, megélénkül, helyenként meg is erősödik. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. 
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán északnyugaton 17 és 20 fok között várható, délkelet felé haladva egyre melegebb lesz: a Dél-Alföldön akár 30, 31 fokig is felmelegedhet a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!