Belföld

2015.11.26. 15:24

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Szárazföldünk északkeleti részén anticiklon húzódik, amelynek területén borult, párás és derült, napos területek egyaránt előfordulnak, a hőmérséklet napközben is többfelé fagypont alatt marad. Az Atlanti-óceán felől ugyancsak magas nyomású zóna nyúlik be Nyugat-Európa fölé, ezért ott sokfelé fúj erős szél, a felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, és általában 8-15 fokig melegszik fel a levegő. A Földközi-tenger középső medencéjében ciklonok hatására mozgalmas, de enyhe időjárás jellemző, Görögországban még 20 fok feletti maximum is előfordul. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását is a mediterrán térségben található légörvény alakítja.

Várható időjárás az ország területén péntek estig

Éjszaka a Dunántúlon eleinte szakadozott lesz a felhőzet, majd az éjszaka második felétől kelet felől ismét beborul az ég. Éjjel inkább csak északkeleten valószínű még eső, havas eső, hó. Pénteken is folytatódik a jobbára borult idő, délelőtt a Nyugat-Dunántúlon, délután az Észak-Alföldön süt ki hosszabb időre a nap. Kisebb csapadék főként a középső tájakon fordulhat elő. Az élénk északi szelet a Nyugat-Dunántúlon erős széllökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 2 és 6 fok között várható.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!