Időjárás-jelentés hétfő estig

2016. február 14., 16:07 forrás: MTI
komment
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Időjárási helyzet Európában

Európa időjárási képe már napok óta alig változik. A szárazföld északkeleti részén magasnyomás helyezkedik el, de ott sincs igazán hideg, az Ural előterében a fagypont közeli maximum ilyenkor enyhe időnek számít. A leghidegebb továbbra is a Skandináv-félszigeten van, ahol több helyen napközben sem emelkedik -5 fok fölé a hőmérséklet. A kontinens legnagyobb részének időjárását pedig egy hatalmas ciklonrendszer alakítja. Sokfelé igen enyhe az idő, a Földközi-tenger menti országokban 20 fok közeli a csúcshőmérséklet, Spanyolország keleti partvidékén 25, 26 fokot is mérnek. A ciklon területén sok a felhő, többfelé esik az eső, és az utánpótlás is biztosított: a déli peremén több hullámban nedves levegő halad kelet, északkelet felé. Az újabb és újabb csapadékrendszerek a Kárpát-medence időjárását is meghatározzák, hétfőn ismét sokfelé várható eső.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig

Erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, csupán éjszaka délen, hétfőn néhol a Tiszántúlon vékonyodhat el átmenetileg a felhőzet. Kezdetben főleg a Dunántúlon valószínű több helyen eső, majd a csapadékzóna északkelet felé helyeződik. Hétfőn napközben sokfelé várható újabb eső, zápor. A déli, délkeleti szél megélénkül, a Kisalföldön és a Dél-Alföldön meg is erősödik. A szél hétfőn egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira fordul, és többször megélénkül. Hajnalban délnyugaton foltokban köd képződik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 7 és 12 fok között valószínű, egy-két fokkal melegebb a Tiszántúlon lehet.

2016. február 14., 16:07 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...