Belföld

2016.08.24. 13:37

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Izland térségében örvénylik az a ciklon, amelynek hosszan elnyúló hullámzó frontálzónája előtt meleg levegő áramlik Anglia fölé, így ott szokatlanul meleg van; 30 fok körülire emelkedik London tágabb környezetében a csúcshőmérséklet. Európa középső területeinek időjárását ugyanakkor egy hatalmas kiterjedésű anticiklon határozza meg, Skandináviától Németországon át Szicíliáig túlnyomóan napos, eseménytelen az időjárás. A délutáni hőmérséklet jellemzően a sokéves átlag körül alakul, de Németország déli részén 28, 29, Bordeaux környékén 36, 37 fokot is mérnek. Ugyancsak hullámzó frontálzóna húzódik az anticiklon keleti peremén a Barents-tengertől egészen a Kárpátokig, a front mentén eső, zápor, zivatar egyaránt előfordul. A keleti frontálzóna előtt - csakúgy, mint a már említett nyugati front esetében - délies az áramlás; Ukrajna keleti felén 34-37, Moszkvában 29, 30, Arhangelszkben 25 fokot mutat a délutáni órákban a hőmérő. A következő napokban a Kárpát-medence időjárását az említett magasnyomás alakítja; eseménytelen, meleg nyári időre számíthatunk.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Csütörtökön is túlnyomóan napos idő várható kevés és lapos gomolyfelhővel, csapadék sehol sem lesz. Az éjszakára mérséklődő északkeleti szél csütörtökön napközben ismét nagy területen megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 17 fok között várható, de az északi völgyekben ennél néhány fokkal hidegebb lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 26 és 29 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!