Belföld

2016.09.24. 14:29

Időjárás-jelentés - Eső és szél is lehet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

Európa középső és déli területeinek időjárását továbbra is nagykiterjedésű magasnyomás alakítja. A napsütésé a főszerep, de ennek ellenére már több helyen hűvösebb van az átlagosnál. Melegebb Dél-Franciaországban, illetve a Pireneusi-félszigeten van, ahol még 30 fok közelébe emelkedik délutánra a hőmérséklet. Az időjárási frontok az említett anticiklont körülölelve Északnyugat- és Északkelet-Európa felett vonulnak. A Brit-szigetek északi felén, a Skandináv-félszigeten, a Kelet-európai-síkságon sok a felhő, több helyen esik az eső, és a hőmérséklet csúcsértéke helyenként a 10 fokot sem éri el. A ciklon pályák és így a frontok mozgása vasárnap estig lényegesen nem változik, így a közép-európai térségben sem várható számottevő időjárás-változás. A Kárpát-medencében egy északról dél felé mozgó magassági hidegcsepp okozhat átmeneti felhőzet-növekedést, és néhány helyen futó záporesőt.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

Észak felől tovább növekszik a felhőzet, este, éjszaka az ország északkeleti harmadán helyenként záporeső is kialakulhat. Vasárnap a változó mennyiségű és vastagságú felhők mellett a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, legfeljebb néhol lehet futó zápor. Kezdetben mérsékelt lesz a légmozgás, vasárnap a Dunától keletre sokfelé megélénkül az északkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 10 fok között alakul, de a gyengén felhős, mélyebben fekvő helyeken 2, 3 fok is lehet, néhol talajmenti fagyra is számíthatunk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 17 és 23 fok között valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!