Belföld

2016.05.21. 14:21

Időjárás-jelentés - Vasárnap is napos, gomolyfelhős idő várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

Európa középső területeinek időjárását nagykiterjedésű anticiklon határozza meg, ezért Spanyolországtól az Alpok térségén át a Fekete-tengerig gyengén felhős, napos az idő. Az 55. szélességi körtől északra ugyanakkor ciklonok örvénylenek; nagy területen felhős, csapadékos időjárás a jellemző. A ciklonok előoldalán dél felől a térségbe áramló enyhe levegőnek köszönhetően egyes tájakon szokatlanul meleg van május közepéhez képest. Finnország déli részén 20, 21, az Ural északi felén 25 fokig is felmelegszik délutánra a levegő. A kontinens legmelegebb vidéke azonban az Ibériai-félsziget déli része, Sevilla tágabb környezetében már 30, 34 fokos csúcsértékeket mérnek. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig az említett anticiklon alakítja; napos, száraz idő várható.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

Éjszaka mindenütt kiderül az ég. Vasárnap is napos, gomolyfelhős idő várható, csapadék nem valószínű. Szombaton a Dél-Alföldön az északkeleti, vasárnap az Észak-Dunántúlon a déli szél élénkül meg, sőt vasárnap Sopron és a Fertő térségében egy-egy erős széllökés is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 26 fok körül alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!