Belföld

2015.09.03. 09:04

Illegális bevándorlás - Busznak ütköztek menekülő embercsempészek Ásotthalomnál

Busznak ütközött egy határsértőket szállító kisteherautó csütörtök reggel Ásotthalomnál, az embercsempészek elmenekültek a helyszínről - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, az ásotthalmi mezőőrök kértek segítséget egy olasz kisteherautó megállításához az államhatárra tartó járőröktől Ásotthalom külterületén csütörtök reggel. A rendőrök megpróbálták feltartóztatni a járművet, amely menekülés közben egy autóbusznak ütközött az 55-ös főút 29-es kilométerének közelében. A két embercsempész elszaladt, a rendőrök még keresik őket.

A kisteherautóban 35 határsértőt találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat. Közülük egy férfi sérült meg, a buszban anyagi kár keletkezett. Egy mezőőr az embercsempészek követése közben könnyebb sérülést szenvedett - tudatta az őrnagy.

A rendőrök a helyszínről előállítottak két szerb állampolgárt, akik a balesetet szenvedő embercsempész jármű előtt haladtak, vizsgálják, ők részt vettek-e a bűncselekmény elkövetésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!