Belföld

2015.09.04. 07:22

Illegális bevándorlás - Éjszaka felszálltak a buszra a migránsok Nagyszentjánosban, Győrbe vitték őket

Éjszaka felszállt a buszra az a 39, zömében szír migráns, akiket csütörtök délután szállítottak le a Keleti pályaudvarról Győrbe tartó vonatról a nagyszentjánosi vasútállomáson - tájékoztatta Friderics Cecília (független), Nagyszentjános polgármestere pénteken az MTI-t.

A többségében fiatal férfiakból álló csoportot a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) győri irodájába vitték, ahol meleg ételt és italt kaptak, majd a vámosszabadi befogadóállomásra kerültek.

Csütörtökön a migránsok rendőrök gyűrűjében több mint tíz órán át egy tolmács segítségével hajtogatták, hogy nem hajlandóak felszállni a buszra. Többen a Münchenig érvényes vonatjegyüket mutogatták a rendőröknek, és nem értették, hogy miért nem engedik tovább őket. Többször mondták azt is, hogy busz helyett inkább gyalog indulnának el a mintegy 20 kilométerre lévő megyeszékhelyre.
A migránsok sem a rendőröktől, sem az önkéntesektől nem fogadták el a vizet és az ételt.

Arról a vonatról mintegy száz migránst szállított le a rendőrség csütörtök délután, többségüket azonnal elvitték Győrbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!