Belföld

2015.09.04. 09:06

Illegális bevándorlás - Előzetesbe került egy embercsempész Győrben

Csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés miatt előzetes letartóztatásba helyezett egy 35 éves magyar férfit a Győri Járási Ügyészség - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron megyei főügyész pénteken az MTI-t.

Takács Péter közölte: a férfi augusztus 28-án egy furgonnal 17 szír állampolgárt, köztük négy nőt és hat gyermeket szállított Ausztria felé, amikor az M1-es autópályán a rendőrök tetten érték. A jármű rakterének szellőzése nem volt kialakítva, így a migránsok számára nem volt biztosítva elég hely és levegő az életfunkciók biztonságos fenntartásához.

A tájékoztatás szerint a gyanúsított két nappal korábban szintén minősített embercsempészést követett el, amely miatt ellene jelenleg is büntetőeljárás van folyamatban.

A győri bíróság az előzetes letartóztatást - az ügyészi indítvánnyal megegyezően - a szökés és elrejtőzés, az eljárás megnehezítése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt egy hónapra rendelte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!