Belföld

2015.10.09. 09:01

Illegális bevándorlás - Két év börtönre ítéltek egy szerb embercsempészt Kecskeméten

Embercsempészés bűntette miatt két év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt egy szerb férfit nem jogerősen a Kecskeméti Járásbíróság - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Schmidt Gábor közölte: a gyorsított eljárásban szerdán bíróság elé állított, 22 éves szerb férfi augusztus vége és szeptember 9. között nyolc alkalommal összesen 97 migránst szállított személyautóval Budapestre, illetve Ausztriába.

A szerb embercsempész a cselekményeket egy ismeretlen megbízásából követte el, akitől autót is kapott. A megbízó szállításonként 150 eurót adott az embercsempésznek, ha a migránsok elérték a célállomást.

A férfi a migránsokat - akikről tudta, hogy illegálisan lépték át a szerb-magyar államhatárt - Szeged mellett, egy benzinkútnál vette fel az autóba. Egy alkalommal Ausztriáig, a többi esetben Budapestig vitte őket. Szeptember 9-én egy Szeged melletti benzinkútnál 13 afgán migránst vett fel az autóba és elindult velük az M5-ös autópályán a főváros felé. A sztráda Bács-Kiskun megyei szakaszán azonban a rendőrök igazoltatták, majd elfogták a vádlottat és a járműben utazó migránsokat. Kiderült, hogy a külföldiek jogellenesen tartózkodnak Magyarországon.

Az embercsempészt a nyomozók őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A járási ügyészség több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzés végett, üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntette miatt állította bíróság elé.

A Kecskeméti Járásbíróság a szerb férfit két év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte és mellékbüntetésként két évre kiutasította az országból, az embercsempészéshez használt jármű az állam tulajdonába került. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!