Belföld

2015.09.03. 15:04

Illegális bevándorlás - Migránsokat szállítottak le egy vonatról Nagyszentjánosnál

Migránsokat szállítottak le egy vonatról rendőrök a Győr-Moson-Sopron megyei Nagyszentjánosnál csütörtök délután - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

A tudósító beszámolója szerint a Budapest felől nyugati irányba tartó vonatról leszállított emberek egy csoportját buszokkal vitték el a község vasútállomása mellől; először Győrbe, ahol felveszik az adataikat, majd továbbutaztatják őket a vámosszabadi befogadóállomásra.

Egy 20-30 migránsból, főleg férfiakból álló csoport ugyanakkor nem volt hajlandó felszállni a buszokra, leültek és azt skandálták, hogy "We want to go to Wien!", azaz "Bécsbe akarunk menni!".

Azt mondták, nekik vannak papírjaik és nem értik, hogy miért akarja őket ellenőrizni a rendőrség. Körülvették és arról próbálták meggyőzni őket a rendőrök, hogy szálljanak fel a buszokra. Egy tolmács is érkezett, hogy segítse a tárgyalást.

A helyszínen még két busz várakozik, amely elviheti a migránsokat. Mintegy negyven rendőr több mint tíz járművel érkezett - jelentette az MTI tudósítója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!