Belföld

2015.09.18. 20:44

Mintegy 40 horvát busz érkezett Letenyére tele migránsokkal (frissítve)

Letenye - Mintegy negyven, migránsokkal teli horvát autóbusz sorakozott fel péntek este kilenc óra után a Letenye-Muracsány (Gorican) autópálya határátkelőnél, ahol több tucatnyi rendőr, illetve magyar buszok is várakoznak - tapasztalta a határátkelőnél az MTI tudósítója.

Pásztor András

A Horvátország irányából Magyarország felé sorakozó buszok kivétel nélkül zágrábi rendszámúak, jó néhányon a horvát főváros közlekedési vállalatának rövidítése, a ZET is jól olvasható. A buszok tele vannak illegális bevándorlókkal - többségében férfiakkal -, akikre a magyar oldalon öt-hat autóbusz vár.

A határátkelő forgalma ennek ellenére zavartalan, mindkét irányba folyamatos az átkelés, csupán a magyar határig hozott külföldiek nem hagyhatják el a buszokat. Azt látni, hogy a magyar rendőrök irányításával szállítják át egy-egy magyar járműre a migránsokat, de azt nem közölték, hogy a buszokkal hova viszik őket. Megítélésünk szerint kb. 60-70 rendőr lehet a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!