Belföld

2015.09.03. 13:35

Illegális bevándorlás - ORFK: ezer főt tud befogadni az újabb rendőrségi gyűjtőpont Röszkén

Ezer fő befogadására lesz alkalmas az újabb rendőrségi gyűjtőpont Röszkén - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére csütörtökön.

A beruházás a tervek szerint péntekre készül el és megközelítőleg 38 millió forintba kerül.

Az MTI úgy tudja, az újabb gyűjtőpont annak a hangárnak a közelében létesül, ahol jelenleg a migránsok regisztrációját végzik.

Az újabb rendőrségi gyűjtőpont létesítését szerdán erősítette meg a Belügyminisztérium az MTI-nek.

Az MTI Csongrád megyei tudósítója azt látta, hogy - néhány száz méterre a röszkei úgynevezett hangártól, ahol a migránsok regisztrációját végzik - az új gyűjtőpont kialakításán a munkások mellett elítéltek is dolgoznak, büntetés-végrehajtási őrök felügyelete mellett. A hétszázszor százötven méteres terültet ugyanolyan horganyzott acél oszlopokkal kerítik körbe, mint amiből az ideiglenes határzár épült a határszakaszon.     Az utóbbi hetekben Röszke térségében érkezett az országba a legtöbb illegális bevándorló. A déli határszakaszon elkészült ugyanis az ideiglenes határzár gyorstelepítésű drótakadály része. Röszke közelében azonban a magyarországi település és a szerbiai Szabadka között áthalad a vasútvonal - a síneknél nincs kifeszítve drót -, amit kihasználva a migránsok be tudnak lépni az országba. Itt a múlt héten leállították a vasúti közlekedést, mert a migránsok megdobálták a közlekedő vonatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!