Belföld

2015.10.06. 17:00

Illegális bevándorlás - Több ezren utaztak át Magyarországon kedden

Több ezerre tehető azon migránsok száma, akik kedden átutaztak Magyarországon - hangzott el az M1 aktuális csatorna helyszíni beszámolóiban.

A zákányi horvát-magyar határszakaszról bejelentkező tudósító elmondta: mintegy 3500 migráns lépte át kedden az államhatárt. A magyar rendőrök százas csoportokban kísérték őket az ott várakozó járművekhez, majd pedig elindultak velük a regisztrációs pontok felé.

A tudósító szerint a bevándorlók Afganisztánból, Irakból és Szíriából érkeztek, legtöbbjük fiatal férfi, de sok volt közöttük a néhány éves kisgyermek is.

Egy másik, az osztrák-magyar határról bejelentkező tudósító arról számolt be, hogy kedden megközelítőleg 5000 migráns érkezett a hegyeshalmi vasútállomásra.

Elhangzott az is: az osztrák rendőrök azt ajánlják a migránsoknak, hogy akinek van pénze, az taxival utazzon tovább, akinek nincs, azt pedig buszokkal viszik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!