Belföld

2015.07.29. 05:31

Illegális bevándorlás - Több mint ezerötszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében

Hatvannyolc csoportban minden eddiginél több, 1524 határsértőt - köztük 260 gyermeket - tartóztattak fel a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén kedden – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, hogy a legnagyobb csoportot Ásotthalom külterületén fogták el, ott 121 ember – többségében afgán állampolgár - lépte át illegálisan a zöldhatárt.

A hajnali órákban két esetben embercsempészekkel szemben is intézkedtek a járőrök: az M5-ös autópályán egy szír és egy olasz állampolgár mikrobuszával 32 határsértőt szállított, az 55-ös úton egy szerb férfi járművében pedig 13-an próbáltak Nyugat-Európába jutni – tudatta az őrnagy.

Az embercsempészek ellen büntetőeljárás indult, a határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Országszerte tiltott határátlépés miatt kedden – az elmúlt harminc napban a legtöbb -  1674 embert fogtak el a rendőrök, két gyanúsítottal szemben pedig embercsempészet miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!